REGLAMENT

Revisa el material obligatori 

Consulta tot el que podràs trobar als avituallaments al llarg de la cursa

Article 1. Organització.

La Trail Menorca Camí de Cavalls està organitzada per l’empresa Elitechip SL. i amb el consentiment de la Federació d’Atletisme de les Illes Balears, Consell Insular de Menorca i els 8 ajuntaments de la illa de Menorca.

Article 2. Prova.

La Trail Menorca Camí de Cavalls és un esdeveniment que aglutina els 2 vessants sent alhora un esdeveniment turístic i esportiu. D’una banda, es tracta d’una competició «non-stop», i d’altra banda té la seva part lúdica, així com suposa un repte personal obert a qualsevol persona amb l’únic objectiu de participar i acabar la prova corrent o caminant.

És un esdeveniment que compta amb sis distàncies amb caràcter d’autosuficiència a través de la sendera GR-223 i que es disputarà els dies 19, 20 i 21de maig de 2023.

Les sis proves són Trail Menorca Camí de Cavalls CdC de 185 quilòmetres, la Trail Menorca Costa Nord TMCN de 100 quilòmetres, Trail Menorca Costa Sud TMCS de 85 quilòmetres, Petit Trail Costa Nord PTCN de 58 quilòmetres i Petit Trail Costa Sud PTCS de 44 quilòmetres , i finalment una prova Mini, la Short Trail STCN de 26 km

Article 2.1.

· TMCdC – Trail Menorca Camí de Cavalls CdC – 185KM i D+ 3500 metres: És la carrera principal, de major distància i la que marca el programa principal de tot l’esdeveniment. Contempla la volta sencera a l’illa, amb els seus 185 km del GR-223. La TMCdC tindrà la sortida en la “Plaça del Pins”, a Ciutadella el divendres dia 19 de maig de 2023. Aquesta prova es podrà realitzar de manera individual i per relleus de 4 membres

IMPORTANT: La prova comptarà amb 2 sortides. La primera serà a les 8.30 hores per a participants menys experimentats i de ritme més lent, els qui tindran 40 hores per a cobrir el trajecte. La segona serà a les 14.30 hores per al que el temps total serà de 34 hores. L’hora de sortida determinarà quin horari de tall ha de seguir cada corredor. No es pot canviar de temps de tall durant la carrera. El seu incompliment motivarà la desqualificació. Els participants de la prova de relleus hauran de prendre la sortida a les 14.30 h

· TMCN Trail Menorca Costa Nord – 100KM i D+ 2300 metres: Aquesta carrera correspon al traçat Nord complet del GR-223 des de la localitat de Maó, fins a la meta situada en la “Plaça des Born” a Ciutadella. La sortida serà la matinada del divendres 19 al dissabte 20 de maig de 2023 a les 01.00 hores, des del parc Rochina del port de Maó.

· TMCS Trail Menorca Costa Sud – 85KM i D+ 1200 metres: Aquesta carrera correspon al traçat Sud complet del GR-223 des de la localitat des Castell fins a la meta situada en la “Plaça des Born” a Ciutadella. La sortida serà el dissabte 20 de maig de 2023 a les 6.30 hores des de el camp municipal de futbol des Castell.

· PTCN Petit Trail Costa Nord – 58KM: Aquesta carrera correspon aproximadament a 1/2 del GR-223 en la seva cara Nord, tindrà la sortida en la localitat costanera de Fornells la meta situada en la “Plaça des Born” a Ciutadella. La sortida serà el dissabte 20 de maig de 2023 a les 9:30h als voltants de la Torre de defensa de Fornells. Es farà ila sortida pujant directament a la Torre de Fornells, per després tornar al passeig marítim i enllaçar amb el camí de cavalls.

· PTCS Petit Trail Costa Sud – 44KM: Aquesta carrera correspon aproximadament a 1/4 del GR-223 en la seva cara Sud, tindrà la sortida en la localitat des Migjorn Gran i la meta situada en la “Plaça des Born” a Ciutadella. La primera sortida serà el dissabte 19 de maig de 2023 a les 08:00h hores en el Poliesportiu d’Es Migjorn Gran. Hi haurà tres torns de sortida, a les 08.00, a les 08.40 i a les 09.20, que es podrà triar en el moment de formalitzar la inscripció.

· STCN Short Trail Costa Nord- 26KM: Aquesta carrera correspon a una distància reduïda de la cara Nord, i amb una distància molt assequible per a iniciats o corredors que estan més còmodes en distàncies curtes. És un recorregut pràcticament sense dificultat, però amb uns quilòmetres en una zona d’especial bellesa. La sortida estarà situada en el Pàrquing de la Platja de Algaiarens (La Vall) i la meta situada en la “Plaça des Born” a Ciutadella. La primera sortida serà el divendres 19 de maig de 2023 a les 17.00 h en el Pàrquing de la Platja de Algaiarens. Hi haurà tres torns de sortida, a les 17.00, a les 17.40 i a les 18.20, que es podrà triar en el moment de formalitzar la inscripció

Horaris previstos

TMCdC Otso Trail Menorca CdC – 185 KM / Ciutadella – Ciutadella

Divendres 19 de maig

• 1r sortida 08.30 (sortida obligatòria per als atletes, que tinguin un ritme menor i tenen un temps de carrera de 40 h.)

• 2n sortida 14.30 h (sortida per a participants professionals o ben entrenats amb un temps estimat de tall de – 34 hores)

• 3r sortida 14.30 h (sortida per a participants en la modalitat de relleus)


STCN Short Trail Costa Nord – 26KM / La Vall – Ciutadella

Divendres 19 de maig

• 1r sortida 17.00 h (sortida obligatòria per als atletes que desitgin disputar els 3 primers llocs de la classificació final)

• 2n sortida 17.40 h (màxim 250 participants)

• 3r sortida 18.20 h (màxim 250 participants)

* en cas de tenir moltes més peticions de les 750 places previstes s’habilitaria una 4a sortida.


TMCN Trail Menorca Costa Nord – 100KM / Maó – Ciutadella

Dissabte 20 de maig

• 1° sortida 01.00 h (sortida conjunta donis del Parc Rochina del port de Maó)

TMCS Trail Menorca Costa Sud – 85KM / Es Castell – Ciutadella

Dissabte 21 de maig

• 1° sortida 06.30 h (sortida conjunta donis del Camp de Futbol des Castell)


PTCS Petit Trail Costa Sud – 44KM / És Mitjorn Gran – Ciutadella

Dissabte 20 de maig

• 1° sortida 08.00 h (sortida obligatòria per als atletes que desitgin disputar els 3 primers llocs de la classificació final)

• 2° sortida 08.40 h (màxim 250 participants)

• 3° sortida 09.20 h (màxim 250 participants)

* en cas de tenir moltes més peticions de les 750 places previstes s’habilitaria una 4a sortida.


PTCN Short Trail Costa Nord – 58km / Fornells – Ciutadella

Dissabte 20 de maig

• Sortida 09.30 h

Article 2.2. Transfer a les sortides.

Cada cursa, a excepció de la de 185 quilòmetres, comptarà amb un servei de trasllat del corredor des de meta fins a la sortida. El cost és de 5 euros (es pot contractar en el moment de la inscripció oa la recollida de dorsals).

Consulta els horaris dels trasllats Aquí

Article 2.3. Recollida de dorsals.

Els dorsals, inclosos dins la bossa del corredor, es recolliran al lloc determinat. Cada corredor està obligat a recollir el dorsal i signar amb això el document d’EXONERACIÓ DE RESPONSABILITATS que es lliurarà únicament a la recollida de dorsals. L’horari de recollida de dorsals serà:

  • Dijous 18 de maig del 2023: De 16 a 21h. Preferiblement pels participants de les proves TMCdC 185 km, TMCN 100 km i STCN 26 km.
  • Divendres 19 de maig del 2023: De les 10 a 12h i de 16 a 21h. Per a tots els participants.


En cas de no poder recollir el dorsal per motius justificats hi ha dues maneres de poder fer-ho:

1- Enviar a una persona acreditada en representació. Aquesta persona haurà de portar:

Fotocòpia o foto del DNI original del corredor propietari del dorsal.

Justificant d’inscripció que només podeu descarregar l’atleta propietari del dorsal mitjançant l’APP d’Elitechip.

En cas de recollir dorsals de corredors federats s’haurà de presentar una fotocòpia o una foto de la llicència. En cas de no presentar la llicència acreditativa corresponent, s’haurà de pagar l’assegurança de competició (7 euros per a 185KM, 100KM o 85KM i 4 euros per a 58km, 45km i 26km).

2- Enviar un mail explicant els motius a coordination@trailmenorca.com. Si s’accepten els motius, es podrà recollir el dorsal el mateix dia de la cursa abans de la sortida.

Article 3. Acceptació de reglament

La inscripció a la prova implica la total acceptació d’aquest reglament. Aquest reglament serà de compliment estricte per part de tots els participants de qualsevol de les sis proves de la Trail Menorca Camí de Cavalls.

L’organització es reserva el dret de modificar, interpretar, i canviar el present reglament per al correcte desenvolupament de la prova, sent potestat del director de carrera, el coordinador general i els jutges federatius els que emetran resolució final en cas de dubte o interpretació del reglament.

Per comprovar si s’està llegint la darrera versió haureu de consultar l’apartat revisió del mateix on apareixerà la data de la darrera revisió.


Article 4. La cursa i el disseny.

El Trail Menorca Camí de Cavalls discorre gairebé completament pel camí de gran recorregut, el GR-223, un itinerari que tingui més de 2,200 fites de fusta que serveixin per marcar la ruta. L’organització reforçarà els signes en els punts que consideri necessaris amb una balisa i una cinta de senyalització específica creada per a la prova. Els principals elements d’orientació seran les fites de fusta, la presència de cinta serà circumstancial. El factor d’orientació també té un paper important dins de la pròpia competició.

A causa de ser una prova a l’entorn de la Reserva de la Biosfera de Menorca, les cintes o marcatge addicional es realitzaran amb elements reutilitzables i compatibles amb l’entorn.

– El rotòmetre de qualsevol de les sis distàncies es troba al lloc web oficial de la cursa (www.trailmenorca.es). Qualsevol canvi o modificació en ella es farà públic a través del web, així com als perfils del Trail Menorca Camí de Cavalls de Facebook, Instagram i Twitter. La ruta es pot modificar per problemes de permís administratiu.

– La ruta no estarà tancada al trànsit, per la qual cosa els participants han de prendre precaucions extremes i respectar el codi de trànsit a les zones on hi ha un ús compartit amb vehicles de motor.

– Durant les sis distàncies de les sis distàncies de les Trail Menorca Camí de Cavalls, inclosos els relleus, els participants han de tenir present les instruccions dels membres de l’organització en tot moment. L’incompliment d’aquest punt implicarà una desqualificació immediata.

– La prova es controlarà electrònicament a través del sistema de xip de l’empresa Elitephip. Els participants han de portar el xip durant tota la gira col·locant-lo a la sabata del corredor o a l’alçada del turmell i també a algunes distàncies poden portar una etiqueta de seguiment que s’ha de col·locar a la motxilla. Si no utilitzeu correctament aquests sistemes, les lectures poden ser incorrectes. Amb aquest sistema podeu fer un seguiment en línia a través de dispositius electrònics en temps real.

– L’organització col·locarà controls durant tota la carrera per assegurar-se que els corredors completin la ruta, a més de registrar els temps de pas els uns dels altres.

– L’organització col·locarà dos / tres controls sorpresa al llarg de la Camí de Cavalls per evitar trampes com ara talls de disseny. El fet de no passar per aquests punts de control comportarà sancions en el temps que, si són acumulables i repetitius, poden causar desqualificació.

– El tall de la ruta està prohibit i és motiu de desqualificació. Qualsevol queixa al respecte ha d’anar acompanyada d’una fotografia o d’un vídeo en què s’identifiqui el corredor i el punt on es troba. Si la queixa té èxit, fins i tot pot motivar la desqualificació del corredor.

Article 5. Participació.

La participació estarà oberta a totes aquelles persones que formalitzin correctament tant el registre com el pagament relacionats amb la modalitat de carrera que triïn. A més, cada corredor ha d’omplir i signar el document d’exempció de responsabilitat específica que només es lliurarà en el moment de lliurar els bíblies al lloc especificat al punt 2.3 d’aquesta normativa. En cas que un esportista necessiti l’opció de recollir bíblies per part de tercers, el document d’exempció haurà de ser portat per la persona que realitzi la col·lecció.

Així mateix, quan formalitzi el registre, el participant ha de ser conscient, acceptar i complir les recomanacions següents:

– Els participants han de respectar els mitjans en què es realitza la prova i mantenir net l’entorn de prova. Per tant, està prohibit i és un motiu de penalització i desqualificació deixar qualsevol tipus de descans o residu fora dels contenidors adequats per a aquest ús. Els jutges poden adoptar aquesta mesura a partir d’un testimoni de qualsevol membre de l’organització Trail Menorca Camí de Cavalls.

– L’edat mínima per participar és de 18 anys el mateix dia de la prova i no es permet la participació d’esportistes menors en cap cas.

– L’organització recomana passar una revisió mèdica abans de la disputa d’aquest concurs i una preparació física òptima per contestar aquest test d’ultra resistència. L’organització es reserva el dret a prohibir, o cancel·lar una inscripció, o retirar-se un participant, si teniu sospites prou fonamentades que el participant no compleix els requisits mèdics mínims, o prou formació per afrontar els diferents senders, sent la distància de 185 km, que garantirà un control mèdic més exhaustiu.

– Està totalment prohibit rebre ajuda o subministraments externs fora dels punts definits per aquesta funció per l’organització. Pot ser un motiu de desqualificació. Aquesta mesura serà inflexible per als esportistes que la seva posició final estigui entre els deu primers de la seva categoria. Aquesta mesura no s’aplicarà en situacions de necessitat vital.

– Està totalment prohibit córrer acompanyat durant tota la ruta o executar grans seccions superiors a 500m o 1000 metres acompanyats de persones que no estiguin inscrites a la prova i seran el motiu de la desqualificació directa.

– Tots els corredors, independentment de la distància que recorrin, han de portar els pitets proporcionats per l’organització Trail Menorca Camish De Cavalls en tot moment en un lloc visible com el front pectoral, no poder ser tallat, plegat o modificat, també han de tenir un element de comunicació (mòbil, punt, etc) i sobretot la seva identificació personal en el transcurs de la cursa.

– Les diferents proves del Trail Menorca Cami de Cavalls, són semi-suficients, és a dir, el líquid és obligatori, i menjar sòlid durant la gira, a part d’altres elements de seguretat, indicat a la secció corresponent, el motiu és simplement que la separació entre estacions d’ajuda oscil·la entre 10 i 20 km.

– Està totalment prohibit el comportament poc freqüent, l’ús indegut de material de subministrament o l’ús indegut d’elements fixos GR-223, com ara barreres o parets de pedra o altres elements. Un comportament inadequat injustificat serà motiu de desqualificació immediata.

– El GR-223 té un gran nombre de fites de delimitació (aproximadament 2,200 al llarg del curs), és molt important tenir un bon sentit de la direcció, ja que l’orientació també té un paper important dins de la pròpia competició. Només es col·locaran cintes de balisa addicionals en punts concrets, la puntuació principal de la cursa serà la fita del GR-223. Tanmateix, l’organització signarà o reforçarà les zones més complexes, i especialment les zones urbanes, on el marcatge és més pobre.

Article 6. Temps de tall

Els corredors tindran un límit de temps per a cadascuna de les sis distàncies que formen part del Trail Menorca Camí de Cavalls. Qualsevol participant que arribi a un punt de control fora de temps serà desqualificat. No se li permetrà continuar la ruta ni tan sols sota la vostra responsabilitat, heu d’entregar el pit i el xip (en cas que es tracti d’un xip de lloguer) i signar un document de retirada explícit que existeix a cada aprovisionament.

IMPORTANT: La retirada o l’abandonament de la prova només es permet als punts de control, en cas d’emergència mèdica o similar, s’activaran els protocols adequats. Per a la resta d’esportistes que opten per retirar-se, han de calcular la distància entre els subministraments en cas de dubtes, per no forçar situacions límit innecessàries i tenir un control al centre de control habilitat per a l’esdeveniment.

– Aquests són els temps màxims per a cada distància:

• TMCdC Trail Menorca Camí de Cavalls CdC – 185KM

• CCT 185 km Sortida a les 8.30 h: 40 am.

IMPORTANT: Els corredors que marxen en aquest moment no podran passar el punt de control KM 100 a Es Castell abans de les 00:30 del dissabte 20 de maig de 2023. A la categoria femenina, el temps de pas en aquest punt serà a les 01:30.

o TMCdC 185 km Sortida a les 14.30 h: 34 hores.

IMPORTANT: Els corredors que marxen en aquest moment han de complir els temps de tall corresponents a aquestes hores, en cas contrari, seran desqualificats.

• TMCdC Trail Menorca Camergo de Cavalls CdC – Relleus de 185KM

IMPORTANT: Els corredors que participen en relleus han de saber que s’aplicaran els temps màxims de tall de temps de 34 h. (atletes que surten el divendres 19 de maig a les 14:30 hores). Els equips de relleus un cop han arribat al refresc d’Es Castell (km 100) que acaben amb la cara nord de la prova, tindran una pausa obligatòria fins a les 6:30 hores d’inici, coincidint amb la sortida del TMCS Trail Menorca Costa Sud – 85 km.

• TMCN Trail Menorca Costa Nord – 100KM: 22 hores

• TMCS Trail Menorca Costa Sud – 85KM: 18 hores

• PTCN Petit Trail Costa Nord-58KM: 12:30 hores

• PTCS Petit Trail Costa Sur – 45KM: 9:30 am

• STCN Short Trail Costa Nord 26 km: 6:30 hores


IMPORTANT: Els temps de tall es publicaran al web www.trailmenorca.es amb un document amb els temps de tall previstos per a cada aprovisionament.

Article 7. Registre, preus i terminis.

Les inscripcions per a la Trail Menorca Camí de Cavalls 2023 s’obriran el 30 de novembre de 2022 a les 18:00 i tancaran el dilluns 2 de maig de 2022 o quan arribin a 2.000 registres.

Les inscripcions es poden fer a través del lloc web www.trailmenorca.es o http://www.elitechip.net/es/cdc2023

Aquests són els termes amb algun tipus de bonificació:

Article 7.1. Preus i períodes de registre

o TMCdC Trail Menorca Camí de Cavalls CdC – 185KM

• Del 30 de novembre del 2022 al 19 de desembre del 2022: 160 euros

• Del 20 de desembre del 2022 al 31 de març del 2023: 175 euros

• De l’1 d’abril de 2023 al 2 de maig de 2023: 190 euros

o TMCdC Trail Menorca Camí de Cavalls CdC-Rel – 185KM

• Del 30 de novembre del 2022 al 19 de desembre del 2022: 215 euros

• Del 20 de desembre del 2022 al 31 de març del 2023: 240 euros

• De l’1 d’abril de 2023 al 2 de maig de 2023: 265 euros

o TMCN Trail Menorca Costa Nord – 100KM

• Del 30 de novembre de 2022 al 19 de desembre de 2022: 110 euros

• Del 20 de desembre del 2022 al 31 de març del 2023: 120 euros

• De l’1 d’abril del 2023 al 2 de maig del 2023: 130 euros

o TMCS Trail Menorca Costa Sud – 85KM

• Del 30 de novembre del 2022 al 19 de desembre del 2022: 100 euros

• Del 20 de desembre del 2022 al 31 de març del 2023: 110 euros

• De l’1 d’abril de 2023 al 2 de maig de 2023: 120 euros

o PTCN Petit Trail Costa Nord-58KM

• Del 30 de novembre del 2022 al 19 de desembre del 2022: 65 euros

• Del 20 de desembre del 2022 al 31 de març del 2023: 75 euros

• De l’1 d’abril de 2023 al 2 de maig de 2023: 85 euros

o PTCS Petit Trail Costa Sud – 44KM

• Del 30 de novembre del 2022 al 19 de desembre del 2022: 60 euros

• Del 20 de desembre del 2022 al 31 de març del 2023: 70 euros

• De l’1 d’abril de 2023 al 2 de maig de 2023: 80 euros

o STCN Short Trail Costa Nord – 26KM

• Del 30 de novembre del 2022 al 19 de desembre del 2022: 45 euros

• Del 20 de desembre del 2022 al 31 de març del 2023: 55 euros

• De l’1 d’abril de 2023 al 2 de maig de 2023: 65 euros


Article 7.2. Què inclou el preu?

• Dret de participació.

• Revista de la prova en format digital

• Informació digital

• Bossa de broker amb productes locals.

• Servei de fotos i vídeo a la cursa

• Seguiment en línia amb l’aplicació Elitephip


Descàrrega gratuïta, a:

STORE DE L’APPLE: (enllaç de descàrrega) PLAY GOOGLE: (enllaç de descàrrega)


• Serveis de gala: pantalla gegant, foto final, Photo Photocall

• Servei mèdic

• Desplaçament en punts autoritzats.


Article 7.3. El que no inclou el preu

· Si el participant no està federat, haurà de contractar una assegurança mèdica obligatòria durant un dia de 7 euros per a carreres de 185KM, 100KM o 85KM i 4 euros per a 58KM, 45KM i 26KM

· La prova es cronometrarà amb el sistema Championchip / MyLaps, de manera que si no teniu el xip groc, haureu de llogar-ne un amb un cost de 3 euros. Al final de la prova, haurà de tornar-se als carps taronja d’Elitephip.

· Transferència d’autobús per anar de la línia de meta a la línia inicial abans que comenci la prova, 5 euros. Podeu consultar els horaris de cada prova HERE

Article 7.4. Com procedir en la preinscripció preferent

Amb motiu del Covid-19, tots els esportistes que tinguin lloc a l’edició de 2023, només han de formalitzar de nou el registre en línia, bàsicament per actualitzar les dades a la nova carrera futura. El motiu d’aquest canvi està motivat pel fet que hem rebut moltes sol·licituds de canvis de distància, i també és molt important necessitar noves dades, com ara el lot de sortida que es demana. A més, també hi ha esportistes que hauran renovat o no les llicències federals, per aquest motiu, hem cregut que aquest nou registre és necessari per actualitzar les dades.

El sistema de registre preferent serà a través d’un codi, i aquest codi per evitar confusions serà l’ID de cada participant, tots sabem que és un codi únic i personal (per a esportistes estrangers, se’ls proporcionarà un codi específic, ja que hi ha països que no tenen identificació).

Aquest codi preferent serà vàlid del 30 de novembre del 2022 a l’1 de març, quan entra al web per formalitzar el registre, al pas “bonus”, el mateix codi tindrà el valor de l’import pagat el dia.

• En cas que l’import de registre del 2020-2021 no sigui suficient, perquè heu escollit una distància més alta, o la transferència d’autobús, etc., només se us cobraria la diferència per establir el preu de registre per al 2023.

Les inscripcions preferents només es mantindran fins a l’1 de març de 2023, de manera que les inscripcions romanen obertes al públic en general i no es pot garantir la reserva d’espai. En aquests casos, es pot transferir el 2023 o es poden triar les sortides o proves disponibles en aquell moment.

Article 8. Categories

– Trail Menorca Camí de Cavalls (TMCdC)

• Absolut (masculí i femení)

• Sub-23 (masculí i femení)

• Major (masculí i femení)

• Veterans 40 (masculí i femení)

• Veterans 50 (masculí i femení)

– Trail Menorca Camí de Cavalls Relleus (TMCdC)

• Masculí

• Femení

• Mixt (almenys dos esportistes de la categoria femenina)

– Trail Menorca Costa Nord (TMCN) i Trail Menorca Costa Sud (TMCS)

• Absolut (masculí i femení)

• Sub-23 (masculí i femení)

• Major (masculí i femení)

• Veterans 40 (masculí i femení)

• Veterans 50 (masculí i femení)

– Petit Trail Costa Nord (PTCN), Petit Trail Costa Sud (PTCS) i Short Trail Costa Nord (STCN)

• Absolut (masculí i femení)

IMPORTANT: Els premis no són acumulatius.

Article 9. Premis en efectiu

L’organització, juntament amb els patrocinadors, té un desemborsament important en premis en efectiu per als tres primers acabats del Trail Menorca Camí de Cavalls (TMCdC) – 185 quilòmetres tant masculins com femenins. Els premis són:

• 1r Gran Premi classificat 1, 000 euros

• 2n Premi classificat 500 euros

• 3r Gran Premi Classificat 300 euros

Article 10. Reclamacions i sancions

Qualsevol participant pot presentar una reclamació i ho podrà fer per escrit i lliurar 60 euros de dipòsit de manera que s’admet la sol·licitud per a la seva tramitació i que se’ls retorni sempre que la reclamació sigui a favor.

Si algun participant vol denunciar un altre corredor per haver fet algun tipus de trampa, com ara tallar el camí, ha de proporcionar com a prova alguna fotografia o vídeo que identifiqui el corredor, el número de pit i el lloc on es troba.

En cas de dubtes, el corredor afectat ha de presentar la pista que haurà recorregut, demostrant que és el propietari i l’autor.

– Article 10.1 Sancions.

INFRACCIÓ

1.- Feu qualsevol tipus de trampes

2.- No assistir a un corredor en problemes

3.- Conducta antiesportiva cap a altres corredors o l’organització

4.- Desobeir els comissaris, els responsables dels subministraments, els metges o infermeres.

5.- No porteu el material obligatori durant la carrera

6.- Rep ajuda externa fora dels punts permesos

7.- Surt la ruta per escurçar distàncies

8.- Llanceu qualsevol tipus d’escombraries, trobeu restes amb el número de pit o no porteu el nombre de números de pitet als embolcalls

9.- Crida o fa sorolls o sorolls forts en zones marcades com a fràgils.

10.- Emet, dins dels espais de la Xarxa Natura 2000, una llum superior a 50 lumens o amb un rang superior a 50m.

Les violacions 7 i 8 (Baixar de la pista i llençar les escombraries) si es fan dins dels espais protegits, tindran el doble de la pena.

Article 11. Material obligatori

Tots els corredors del Trail Menorca Camí de Cavalls han de portar un material obligatori que es pugui complementar amb el material recomanat per l’organització. Abans de cada sortida i en alguns punts de refresc, els jutges comprovaran aleatòriament seguretat a alguns esportistes per comprovar que porten tot el material. En cas contrari, no podran iniciar-se ni podran continuar a la carrera i seran desqualificats.

– TMCdC Trail Menorca Camí de Cavalls – 185KM i TMCN Trail Menorca Costa Nord – 100KM

• Sistema d’hidratació de paquets de camelback o ronyonera amb una capacitat mínima d’un litre.

• Llum del davant blanc i llum posterior vermella. A les zones de Xarxa Natura no es pot utilitzar una part davantera de més de 50 lumens o que superi els 50 metres. Aquestes àrees estaran degudament marcades amb signes de l’organització.

• Jaqueta impermeable amb membrana transpirable (Goretex o similars)

• Document d’identitat nacional, passaport o fitxer federativa.

• Manta tèrmica

• Telèfon mòbil amb bateria i saldo amb el número de l’organització registrat.

• Xiulet.

• El número de dorsal escrit a tots els contenidors de gel, barretes,…

• Vidre o envàs per beure a les estacions d’ajuda (els gots no seran servits a les estacions d’ajuda per tal de reduir els residus).

• Dorsal i xip

• Assegurança obligatòria

• TMCS Trail Menorca Costa Sud – 85KM

• Sistema d’hidratació de paquets de camelback o fanny amb una capacitat mínima d’un litre.

• Llum del davant blanc i llum posterior vermella. A les zones de Natura Xarxa no es pot utilitzar una part davantera de més de 50 lumens o que superi els 50 metres. Aquestes àrees estaran degudament marcades amb signes de l’organització. (només serà necessari al principi i els retards que passin l’última aprovisionament després de les 21:00)

• Document d’identitat nacional, passaport o fitxer federal.

• Màniga tèrmica

• Telèfon mòbil amb bateria i saldo amb el número de l’organització registrat.

• Xiular.

• El número de pitet escrit a tots els contenidors de gel, barres

• Vidre o envàs per beure a les estacions d’ajuda (les ulleres no seran servides a les estacions d’ajuda per tal de reduir els residus).

• Dorsal i xip

• Assegurança obligatòria

• Petite Trail Costa Nord – 58KM Petit Trail Costa Sud – 44KM i STCN Short Trail Costa Nord 26 km

• Sistema d’hidratació de tipus camelback o fanny pack amb una capacitat mínima de 0,5 litres

• Document d’identitat nacional, passaport o fitxer federal.

• Màniga tèrmica

• Telèfon mòbil amb bateria i saldo amb el número de l’organització registrat.

• Xiular.

• El número de pitet escrit a tots els contenidors de gel, barres

• Vidre o envàs per beure a les estacions d’ajuda (les ulleres no seran servides a les estacions d’ajuda per tal de reduir els residus).

• Dorsal i xip

• Assegurança obligatòria

* Aquestes proves són en format diürn, no s’espera que l’ús del frontal sigui necessari, tot i que en l’última disposició abans de Meta, no es podrà seguir cap atleta sense llum frontal un cop s’hagi posat el sol (9:00 h.)

– Material recomanat per l’organització (sempre que no s’especifiqui que sigui obligatori per a causes adverses com la meteorologia):

• Reserva d’aliments.

• Parpelleig o impermeable.

• Jaqueta impermeable amb membrana transpirable (Goretex o similars). En el 185KM i el 100KM es tracta de MANDATORY

• Crema solar.

• Ferralla.

• Bandage.

• Vaselina.

• Diners.

• Bufandes.

• Sabates de muntanya.

• Roba tècnica.

• Cap / o.

• Llaunes (sempre amb una punta de goma)

• Monitor de clock o freqüència cardíaca.

– Ús addicional o dubtós, moltes vegades l’organització rep consultes per a l’ús d’auriculars per a música o ràdio, en aquest cas el seu ús no està prohibit, però el seu ús està restringit a un sol auricular, a causa de mesures de seguretat. Els participants no poden ser desconeguts o sords en situacions com un crit d’ajuda d’un altre participant, o simplement que un corredor més ràpid et demana pas i no t’assisteixin perquè no el pots escoltar.

Article 12. Abandonament i jubilats

Per al control correcte dels corredors que es troben a la carrera i amb ella la seva seguretat, qui vulgui retirar-se ho ha de fer en un punt de refrescament. Allà, a més, hi trobareu un servei gratuït d’autobús amb trasllat a la línia de meta exclusivament per a corredors.

En cas de no poder sortir en un punt de refrescament, a causa d’una emergència mèdica o similar, el corredor ha de notificar a l’organització el seu abandonament a través dels telèfons que apareixen a la part posterior del pitet. Si la seva retirada fora dels punts d’aprovisionament no es pot justificar com a excepcional, l’organització manté el dret d’admissió d’aquest participant per a futures edicions.

En qualsevol cas, l’atleta ha de signar un document que demostri que ha decidit retirar-se.

Article 13. Ajuda externa

El Trail Menorca Camí de Cavalls a qualsevol de les seves distàncies es manté en una semi-autosuficiència, de manera que cada corredor ha de ser conscient de la quantitat d’aigua i menjar que necessita d’un punt d’avituallament a un altre.

No es permet cap tipus d’ajuda externa, tret de l’assistència que poden rebre els corredors de TMCdC aTrail Menorca Camí de Cavalls – 185 quilòmetres, la TMCN Trail Menorca Costa Nord – 100 km i la TMCS Trail Menorca Costa Sur – 85 km als avituallaments de Platges de Fornells (quilòmetre 50) És Castell (quilòmetre 100) i Cala Sant Tomos (quilòmetre 144).

IMPORTANT: Els corredors del Trail Menorca Camí de Cavalls de 185KM podran lliurar a la sortida la “bossa de vida” que es trobarà a l’avituallament de platges de Fornells (km 50 aprox) Es Castell (km 100 aprox) i finalment l’avituallament de Sant Tomas (km 150 aprox). Aleshores, us l’entregaran a la meta.

En el cas dels participants de la Trail Menorca Costa Nord – 100 quilòmetres, el punt d’ajuda externa és Platges de Fornells (quilòmetre 50) mentre que per als del Trail Menorca Costa Sud – 85 quilòmetres, el punt d’ajuda externa és Cala Sant Tomas (quilòmetre 44).

A la Petites Trail i Short Trail no es permet ajuda externa.

Tampoc es permet que en cap de les proves es pugui executar acompanyat de persones alienes a la competició com a llebres tant a peu com amb bicicleta.

L’única excepció és rebre ajuda en cas d’estat mèdic d’emergència.

Article 14. Avituallaments

Per al correcte desenvolupament de la prova, l’organització del Trail Menorca Camí de Cavalls instal·larà diferents punts de subministrament per a cadascuna de les distàncies que formen l’esdeveniment.

NOTA IMPORTANT: A causa de l’excepcionalitat actual, els subministraments es minimitzaran i s’adaptaran a les mesures establertes per les autoritats sanitàries.

• Trail Menorca Camoped de Cavalls CdC – 185 quilòmetres: 14 avituallaments + meta.

• Trail Menorca Costa Nord TMCN – 100 quilòmetres: 8 avituallaments + meta.

• Trail Menorca Costa Sud TMCS – 85 quilòmetres: 6 avituallaments + meta.

• Petite Trail Costa Nord – 58 quilòmetres: 3 avituallaments + meta.

• Petite Trail Costa Sud – 44 quilòmetres: 3 avituallaments + meta.

• Trail Costa Short Nord 26 km: 2 avituallaments + meta.

– Article 14.1. Tipologia de la trucada de flux.

Al llarg de la prova hi haurà tres tipus de subministraments:

• Líquid: trobareu aigua, refrescos i begudes isotòniques.

• Sòlid: a més de líquids trobareu fruita, fruits secs, patates, dolços, dolços, pa i embotits, entre altres coses

• Complet: a més del que trobareu al sòlid, hi ha menjar calent com la pasta amb salsa, patata bullida, brou, pollastre, entre altres coses.

La informació completa del que hi haurà a cada aprovisionament serà al lloc web www.trailmenorca.es i a la revista de proves

– Article 14.2 Menjar sense gluten.

L’organització disposa d’aliments sense gluten per a aquells que ho necessitin. Es troben principalment als punts de refrescament complets amb plats. Per a qualsevol tipus de problema amb el menjar o si necessiteu menjar sense gluten, heu de notificar contacto@elitechip.net amb un correu electrònic.

Article 15. Drets d’imatge

L’organització pot utilitzar imatges, vídeos i so dels participants durant la prova, inclosos moments anteriors i posteriors, a partir de la recollida de dorsals, cerimònia de premis i trasllat dels participants. En acceptar aquest reglament, implícit en la participació, es pot utilitzar l’organització sense límit de temps. L’objectiu d’aquestes imatges és l’ús en els diferents suports que es publiquen, com el vídeo d’arribada a Meta, les fotos o àlbums publicats al web www.trailmenorca.es i www.elitechip.net així com totes les imatges que es publicaran, i es mostraran a les diferents xarxes de mitjans i socials de la Trail Menorca Camí de Cavalls.

Article 16. Cancel·lacions

Les cancel·lacions de les proves només s’admetran als esportistes registrats que ho comuniquin abans del 15 d’abril de 2022 al correu electrònic info@trailmenorca.com. La devolució de l’import serà del 75% de l’import pagat per la inscripció. A partir d’aleshores no hi haurà devolucions econòmiques.

En cas que s’hagi de suspendre la prova, ser cancel·lat o no es pot celebrar a causa de factors externs inherents a l’organització, com ara l’alerta Taronja o el vermell per motius meteorològics, o que els serveis d’emergència no puguin cobrir la prova d’altres emergències greus, com un foc, un col·lapse. Que el traçat de Camí de Cavalls no es pot utilitzar a causa d’un incendi forestal, és a dir, impracticable per la caiguda dels arbres, o qualsevol altre incident que l’organització no sigui directament responsable, l’organització manté el dret de poder modificar les rutes, cancel·lar seccions, o simplement cancel·lar la prova, sense dret a cap compensació, o devolució dels imports registrats per l’organització als registrats, Malgrat això, l’organització intentarà oferir les millors alternatives en casos extrems i molt improbables com els exposats.

Article 17. Normes Mediambientals

La participació en qualsevol de les curses del Trail Menorca Cami de Cavalls implica coneixement i acceptació d’aquestes normes especials per al medi ambient:

– Una part de la prova es realitza dins d’àrees protegides que acullen flora i fauna sensibles i vulnerables i en les quals els participants han d’actuar amb cura i responsabilitat.

– L’ús de pals només es permet amb puntes de goma o els taps de goma corresponents.

– Aquests espais estaran degudament identificats amb un rètol: Zona Natural Fragile. I ho són:

• Sistema dunar de Cavalleria i Cala Mica.

• Sistema dunar de Binimel · la i Cala Pregondó

• Sistema dunar de Cala Pilar

• Zona boscosa entre el macar d’Alforinet i el Cala Ses Fontanelles

• Secció entre Ses Ancollès i l’aeroport de Son Angladó (Cala Morell)

– En aquestes zones, NO SE POT:

• Utilitzar qualsevol tipus d’element sonor que pugui produir sorolls encongits.

• Sortir del traçat marcat.

• Cridar o emetre sonts o renous molt forts.

• Llançar envasos, embolcalls i qualsevol tipus d’escombraries, ni en aquestes zones ni en cap altra de la cursa. Hi haurà contenidors especials a cada avituallament. Cada participant ha d’indicar els seus gels, barretes amb el nombre del dorsal. Si es troba un embolcall, el corredor pot ser penalitzat.

Article 18. Normes legals

Totes les disposicions d’aquest reglament s’aplicaran directament en primera instància. Segons els articles 3 d’aquesta normativa, els criteris dels organitzadors no són objecte de recurs. En cas de discrepància i, un cop presentada una reclamació en virtut de l’article 10 d’aquest reglament, el director de carrera, organització i jutges federals la presentarà una resolució en un termini màxim de 24 hores. En última instància, seran governats pels jutges i tribunals de la comunitat autònoma de les Illes Balears.


Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Sitemap