REGLAMENT

Revisa el material obligatori 

Consulta tot el que podràs trobar als avituallaments al llarg de la cursa

Article 1. Organització.

La Trail Menorca Camí de Cavalls està organitzada per l’empresa Elitechip SL. Amb el consentiment de la Federació d’Atletisme de les Illes Balears, Consell Insular de Menorca i els 8 ajuntament de la illa de Menorca, amb la coordinació tècnica del Club Penya Esportiva Son Marçal Menorca Atletisme.


Article 2. Prova.

La Trail Menorca Camí de Cavalls és un esdeveniment que aglutina les 2 vessants sent a la vegada un esdeveniment turístic i esportiu. Per una banda, es tracta d’una competició «non-stop» i, per una altra banda, té la seva part lúdica, així com suposa un repte personal obert a qualsevol persona amb l’únic objectiu de participar i acabar la prova corrent o caminant.

És un esdeveniment que compta amb sis distàncies amb caràcter d’autosuficiència a través de la senda GR-223 i que es disputarà els dies 19, 20 i 21 de maig De l’ 2023.

Les sis proves són Trail Menorca Camí de Cavalls CdC de 185 kilòmetres, la Trail Menorca Costa Nord TMCN de 100 kilòmetres, Trail Menorca Costa Sud TMCS de 85 kilòmetres, Petit Trail Costa Nord PTCN de 58 kilòmetres, Petit Trail Costa Sud PTCS de 44 kilòmetres i, finalment, una prova Mini, la Short Trail STCN de 27 km.

Article 2.1.

· TMCdC – Trail Menorca Camí de Cavalls CdC – 185KM i D+ 3500 metres: es la cursa principal, de major distància i la que marca el programa principal de tot l’esdeveniment. Contempla la volta sencera a tota la illa, amb els seus 185km De l’ GR-223. La TMCdC tindrà la sortida a la Plaça des Pins a Ciutadella el divendres dia 19 de maig de 2023, fins a la meta situada a la Plaça des Born, també a Ciutadella. Aquesta prova es podrà realitzar de manera individual i per relleus de 2, 3 o 4 membres.

IMPORTANT: la prova contarà amb 2 sortides.

• La primera serà a les 08:30 hores per participants menis experimentats i de ritme més lent, els quals tindran 40 hores per cobrir el trajecte.

• La segona serà a les 14:30 hores pels quals el temps total serà de 34 hores.

L’hora de sortida determinarà quin horari de tall ha de seguir cada corredor. No es pot canviar de temps de tall durant la cursa. El seu incompliment motivarà la desqualificació.

Els participants de la prova per relleus hauran de sortir obligatòriament a les 14:30h.

· TMCN Trail Menorca Costa Nord – 100KM i D+ 2300 metres:  Aquesta cursa correspon al traçat Nord complet De l’ GR-223 des de la localitat de Maó, fins la meta situada a la Plaça des Born, a Ciutadella. La sortida serà la matinada De l’ divendres 19 al dissabte 20 de maig de 2023 a les 01:00h, des De l’ parc Rochina De l’ Port de Maó.

· TMCS Trail Menorca Costa Sud – 85KM i D+ 1200 metres: Aquesta cursa correspon al traçat Sud complet De l’ GR-223 a la seva cara Nord, tindrà la sortida a la localitat costera de Fornells i la meta situada a la Plaça des Born, a Ciutadella. La sortida sortirà el dissabte 20 de maig de 2023 a les 08:00 h als voltants de la Torre de defensa de Fornells. Es començarà amb la pujada directament a la Torre de Fornells, per després passar pel passeig marítim i finalitzar enllaçant amb el Camí de Cavalls.

· PTCN Petit Trail Costa Nord – 58KM: Aquesta cursa correspon aproximadament a 1/4 del GR-223 a la seva cara Nord. Tendrà la sortida a la localitat costera de Fornells, i la meta a la Plaça des Born, a Ciutadella. La sortida serà dissabte 20 de maig de 2023 a les 8h als voltants de la Torre de defensa de Fornells. Començarà amb la pujada a la Torre, per després passar pel passeig marítim i enllaçar amb el Camí de Cavalls.

· PTCS Petit Trail Costa Sud – 44KM i D+ 650 metres: Aquesta cursa correspon aproximadament a 1/4 De l’ GR-223 a la seva cara Sud. La sortida està situada a la localitat d’Es Migjorn Gran i la meta a la Plaça des Born, a Ciutadella. La primera sortida serà el dissabte 20 de maig de 2023 a les 08:00h al Poliesportiu d’Es Migjorn Gran. Hi haurà dos torns de sortida: a les 08:00h i a les 08:45h, que es podrà triar al moment de formalitzar la inscripció.

· STCN Short Trail Costa Nord- 27KM i D+ 392 metres: Aquesta cursa correspon a una distància reduïda de la cara Nord, i amb una distància molt assequible per iniciats o corredors que estan més còmodes en distàncies curtes. És un recorregut pràcticament sense dificultat, però amb uns kilòmetres a una zona d’especial bellesa. La sortida està situada al pàrquing de la Platja d’Algaiarens (La Vall) i la meta a la Plaça des Born, a Ciutadella. La primera sortida serà el dissabte 20 de maig de 2023 a les 16:30h al pàrquing de la Platja d’Algaiarens. Hi haurà dos torns de sortida: a les 16:30h i a les 17:15h, que es podrà trial al moment de formalitzar la inscripció.


Horaris prevists

TMCdC Trail Menorca CdC – 185 KM / Ciutadella – Ciutadella

Divendres 19 de maig

• 1ª sortida 08:30h (sortida obligatòria pels participants que tinguin un ritme menor amb un temps de cursa de 40 hores).

• 2ª sortida 14:30h (sortida per participants professionals o ben entrenats amb un temps estimat de tall de -34 hores).

• 3ª sortida 14:30h (sortida pels participants en la modalitat de relleus).


TMCN Trail Menorca Costa Nord – 100KM / Maó – Ciutadella

Dissabte 20 de maig

• 1ª sortida 01:00h (sortida des del parc Rochina al port de Maó)


TMCS Trail Menorca Costa Sud – 85KM / Es Castell – Ciutadella

Dissabte 20 de maig

• Sortida conjunta a les 06:30h des del Camp de Futbol d’Es Castell

• Sortida pels participants de Trail Menorca Costa Sud – 85km

• Sortida pels participants de la TMCdC Trail Menorca CdC – 185 KM en la modalitat de relleus

*veure reglament de relleus


PTCS Petit Trail Costa Sud – 44KM / Es Migjorn Gran – Ciutadella

Dissabte 20 de maig

• 1ª sortida 08:00h (sortida obligatòria pels participants que desitgin disputar els 3 primers llocs a la classificació final)

• 2ª sortida 08:45h

*En cas de tenir moltes més peticions de les 700 places previstes (350 + 350 participants per sortida) s’habilitaria una tercera sortida.


PTCN Short Trail Costa Nord – 58km / Fornells – Ciutadella

Dissabte 20 de maig

1ª sortida 08:00h (sortida conjunta des De l’ Carrer Tramuntana en direcció a la Torre de Vigia de Fornells)


STCN Short Trail Costa Nord – 27KM / La Vall – Ciutadella

Dissabte 20 de maig

• 1ª sortida 16:30h (sortida obligatòria pels participants que desitgin disputar els 3 primers llocs a la classificació final)

• 2ª sortida 17:15h

*En cas de tenir moltes més peticions de les 800 places previstes (400 + 400 participants per sortida) s’habilitaria una tercera sortida.

Article 2.2. Trànsfert a les sortides

Cada cursa, a excepció de la de 185 kilòmetres, contarà amb un servei de trasllat De l’ corredor des de la zona de meta fins la sortida. El cost es de 6 euros i es pot contractar en el moment de la inscripció o en la recollida de dorsals).

Consulta els horaris dels trasllats Aquí.

A la prova STCN de 27 km, serà obligatori contractar el servei d’autobús a la línia de sortida durant la inscripció online. Degut a que es realitza en un espai natural protegit i per motius obvis, es restringirà l’accés a vehicles particulars a les hores prèvies a la sortida.

Article 2.3 Recollida de dorsals

Els dorsals, inclosos dins de la bossa de corredor es recolliran al lloc determinat. Cada corredor està obligat a recollir el seu dorsal i firmar el document d’EXONERACIÓ DE RESPONSABILITATS que s’entregarà únicament a la recollida de dorsals. L’horari de recollida de dorsals serà:

• Dijous 18 de maig de 2023: de 16h a 21h Recollida de dorsals. Prioritàriament proves TMCdC 185k i TMCN 100k.

• Divendres 19 de maig de 2023: de 16h a 21h per tots els participants.

En cas de no poder recollir el dorsal per motius justificats existeixen dues maneres per poder-ho fer:

1. Enviar una persona acreditada en representació. Aquesta persona haurà d’aportar:

• Fotocòpia De l’ DNI original del corredor propietari del dorsal

• Justificant d’inscripció que únicament pot descarregar el participant propietari del dorsal mediant l’APP d’Elitechip

• En el cas de recollir dorsals de corredors federats es deurà presentar una fotocòpia o una foto de la llicència. En cas de no presentar la llicència acreditativa corresponent s’haurà de pagar l’assegurança de competició (8 euros per 185KM, 100KM o 85KM i 5 euros para 58km, 45km i 27km).

2. Enviar un e-mail explicant els motius a coordination@trailmenorca.com. Si s’accepten els motius es podrà recollir el dorsal el mateix dia de la cursa abans de la sortida.


Article 3. Acceptació de reglament


La inscripció a la prova implica la total acceptació d’aquest reglament. El present reglament serà d’estricte compliment per part de tots els participants de qualsevol de les sis proves de la Trail Menorca Camí de Cavalls.

La organització es reserva el dret de modificar, interpretar i canviar el present reglament pel correcte desenvolupament de la prova, essent potestat del director de la cursa, el coordinador general i els jutges federatius els quals emetran resolució final en cas de dubte o interpretació del reglament.

Per comprovar si està llegint la última versió haurà de consultar l’apartat revisió d’aquest on apareixerà la data de la última revisió.

Article 4. La cursa i el traçat.

La Trail Menorca Camí de Cavalls transcorre en la seva pràctica totalitat per la senda de Gran Recorregut, el GR-223, un itinerari que compta amb més de 2.200 fites de fusta que serviran per marcar el recorregut. La organització reforçarà la senyalística específica que consideri que ho necessiten amb cinta d’abalisament i senyalística específica creada per la prova. Els principals elements d’orientació seran les fites de fusta, la presència de cinta serà circumstancial. El factor de la orientació també juga un paper important dins de la pròpia competició.

Amb motiu de ser una prova a l’entorn de Menorca Reserva de la Biosfera, les cintes o marcatge addicional es realitzarà amb elements reutilitzables i compatibles amb el medi ambient.

El rutòmetre de qualsevol de les sis distàncies es podrà trobar a la web oficial de la cursa ( www.trailmenorca.es ). Qualsevol canvi o modificació en el mateix es farà públic a través de la web, així com als perfils de la Trail Menorca Camí de Cavalls a Facebook, Instagram i Twitter. El recorregut pot ser modificat per qüestions de permisos administratius.

El recorregut no estarà tancat al tràfic pels quals els participants hauran d’extremar les precaucions i respecta el codi de circulació vial a les zones on hi hagi un ús compartit amb vehicles a motor.

Durant el transcurs de qualsevol de les sis distàncies de la Trail Menorca Camí de Cavalls, incloent els relleus, els participants hauran de fer cas a les indicacions dels membres de la organització en tot moment. L’incompliment d’aquest punt implicarà la desqualificació immediata.

La prova estarà controlada en mode electrònic mediant el sistema de xip de l’empresa Elitechip. Els participants hauran de portar el xip durant tot el recorregut col·locant-lo a la sabata esportiva o a l’alçada De l’ turmell i també en algunes distàncies podran tornar un tac de seguiment que s’haurà de col·locar a la motxilla. En cas de no emprar aquests sistemes correctament les lectures podran ser errònies. Amb aquest sistema es pot fer un seguiment on-line a través de dispositius electrònics a temps real.

La organització situarà controls al llarg de la cursa per assegurar-se que els corredors completin el recorregut, a més de registrar els temps de pas de cada un.

La organització col·locarà controls sorpresa al llarg del Camí de Cavalls per evitar trampes amb retalls de traçat o no portar el material obligatori durant la cursa. No passar per aquests punts de control portarà sancions amb temps que en cas de ser acumulatives i reiterades poden provocar la desqualificació.

Retallar traçat està prohibit i és motiu de desqualificació o sancions d’increment de temps. Qualsevol denúncia en aquest sentit ha d’anar acompanyada d’una fotografia o un vídeo en el qual s’identifiqui al corredor i el punt en el qual es troba. Si la denúncia prospera pot motivar la desqualificació del corredor.

Article 5. Participació.

La participació estarà oberta a totes aquelles persones que formalitzin correctament tant la inscripció com el pagament relacionat amb la modalitat de cursa que triï. A més, cada corredor haurà de complir i firmar el document d’exoneració de responsabilitat específic que s’entregarà únicament en el moment de l’entrega de dorsals especificat al punt 2.3 d’aquest reglament. En cas que un participant necessiti la opció de recollida de dorsals per terceres persones, el document d’exoneració ho haurà de portar la persona que faci la recollida.

Igualment, en el moment de formalitzar la inscripció, el participant haurà de ser conscient, acceptar i complir les següents recomanacions:

Els participants hauran de respectar el medi en el qual es realitza la prova i mantenir net l’entorn d’aquesta. Per tot això, està prohibit i és motiu de penalització i desqualificació deixar qualsevol tipus de resta o residu fora dels recipients adequats per tal ús. Els jutges podran prendre aquesta mesura a partir d’un testimoni de qualsevol membre de la organització de la Trail Menorca Camí de Cavalls.

L’edat mínima per participar és 18 anys complerts el mateix dia de la prova i no es permet baix cap concepte la participació De l’ participants menors d’edat.

La organització recomana passar una revisió metge mèdica prèvia a la disputa d’aquesta competició i una òptima preparació física per disputar aquesta prova d’ultra-resistència. La organització es reserva el dret de prohibir o anular una inscripció, o fer retirar un participant, si té sospites suficientment fundades que el participant no compleixi amb els requisits metges mínims, o entrenament suficient per afrontar les diferents Trails, sent la distància de 185 km, la qual es velarà per un control mèdic més exhaust.

Estarà permès l’ajuda externa als avituallaments serà motiu de desqualificació. Qualsevol denúncia en aquest sentit ha d’estar acompanyada d’una fotografia o un vídeo en qual s’identifiqui al corredor i el punt en el qual es troba.

Està totalment prohibit córrer acompanyat durant tot el recorregut i córrer grans trams superiors a 500m o 1000m acompanyat de persones que no estiguin inscrites a la prova i serà motiu de desqualificació directa.

Tots els corredors independentment de la distància que recorrin hauran de portar els dorsals facilitats per la organització de la Trail Menorca Camí de Cavalls en tot moment a un lloc visible com la part davantera pectoral, no podent ser retallat, doblat ni modificat, igualment han de tenir un element de comunicació (mòbil, spot, etc.), i sobretot la seva identificació personal durant el transcurs de la cursa.

Les diferents proves de la Trail Menorca Camí de Cavalls són de semi autosuficiència, o sigui, es obligatori portar líquid i aliments sòlids durant tot el recorregut, a banda d’altres elements de seguretat que s’indiquen a l’apartat corresponent, el motiu és simplement que la separació entre avituallaments oscil·la entre els 10 i 20 km.

Està totalment prohibit el comportament indecorós, el mal ús De l’ material De l’s avituallaments, o el mal ús De l’ elements fixes De l’ GR-223, com barreres o parets de pedra o altres elements. Un comportament inapropiat injustificat serà motiu de desqualificació immediata.

El GR-223 conta amb un gran nombre de fites de delimitació (unes 2.200 fites a tot el recorregut), és molt important tenir bon sentit d’orientació, ja que la orientació també juga un paper important dins de la pròpia competició. Només es col·locaran cintes de abalisament extra en punts específics, la marcació principal de la cursa seran les fites del GR-223. No obstant, la organització senyalitzarà o reforçarà les zones més complexes i, sobretot, les zones urbanes, on la marcació és més deficient.


Article 6. Temps de tall

Els corredors disposaran d’un temps límit per cada una de les sis distàncies que formen part de la Trail Menorca Camí de Cavalls. Tot aquell participant que arribi fora de temps a un punt de control serà desqualificat. No estarà permès que sigui en el recorregut ni sobre la seva responsabilitat, haurà d’entregar el dorsal i el xip (en cas que el xip sigui reutilitzable) i firmar un document explícit de retirada que existeix a cada avituallament. Pot consultar els temps de tall a la fitxa de cada distància.

IMPORTANT: només està permesa la retirada o abandonament de la prova als punts de Control, en cas d’emergència mèdica o similar s’activaran els protocols oportuns. Per la resta de participants que optin per la retirada hauran de calcular bé la distància entre avituallaments en cas de dubtes, per no forçar situacions límit innecessàries i tenir un control de retirats al centre de control habilitat per l’esdeveniment.

Aquests son els temps màxims per cada distància:

TMCdC Trail Menorca Camí de Cavalls CdC – 185KM

TMCdC 185 km Sortida a les 8.30 hores: 40 hores.

IMPORTANT: els corredors que surtin en aquest horari no podran sortir del punt de control del KM 100 a Es Castell abans de les 00:30h del dissabte 20 de maig de 2023. En la categoria femenina, el temps de pas en aquest punt serà a les 01:30 hores. El temps d’aturada a l’avituallament d’Es Castell conta en el temps final del corredor.

o   TMCdC 185 km Sortida a les 14.30 hores: 34 hores. 

IMPORTANT: els corredors que surtin en aquest horari hauran de complir amb els temps de tall corresponent a aquest horari, si no ho fan així seran desqualificats.

o   TMCdC Trail Menorca Camí de Cavalls CdC – 185KM Relay

IMPORTANT: els corredors que participin a relleus han de saber que s’aplicaran els temps de tall de temps màxim de 34 hores. (participants amb sortida el divendres 19 de maig a les 14:30h). Els equips de relleus una vegada hagin arribat a l’avituallament d’Es Castell (km 100) finalitzant la cara nord de la proba, tindran una pausa obligatòria fins la sortida a les 06:30h coincidint amb la sortida de la TMCS Trail Menorca Costa Sud – 85km. El temps d’aturada no computa en el temps final de l’equip.

o   TMCN Trail Menorca Costa Nord – 100KM: 22 hores.

o   TMCS Trail Menorca Costa Sud – 85KM:18 hores.

o   PTCN Petit Trail Costa Nord- 58KM: 12:30 hores.

o   PTCS Petit Trail Costa Sud – 45KM: 9:30 hores.

o   STCN Short Trail Costa Nord 27 km: 6:30 hores.


Article 7. La inscripció, preus i terminis.

Les inscripcions per la Trail Menorca Camí de Cavalls 2023 s’obriran el pròxim 1 de desembre de 2022 a les 18:00h. Pels participants amb reserva de plaça pel 2023, s’obrirà 48 hores abans per un període preferencial per tots els participants inscrits o amb plaça garantida pel 2023. La resta de places s’obrirà el dia determinant i es tancaran el dilluns 1 d’abril de 2023 o quan s’arribi a les 2000 inscripcions.

Les inscripcions es podran realitzar a través de la pàgina web www.trailmenorca.es o http://www.elitechip.net/es/cdc2023

A l’edició de 2023, s’habilitarà un ràpel de preus d’inscripció vinculats al nombre d’inscrits, proposant un primer període al preu de sortida de 600 places en el còmput global de totes les proves. Una vegada es completin les primeres 500 places, s’obrirà un segon tram amb 1200 places més, o sigui fins a 1800 places en total. I una vegada complert aquest tram s’obrirà un tercer tram de preus fins a completar les 2000 inscripcions previstes per la edició de 2023. En cas que el dia 1 de març de 2023 no s’hagi completat el segon tram, automàticament la resta de les inscripcions restants passaran al preu del tercer i darrer tram.


Aquests són els terminis amb algun tipus de bonificació:

Article 7.1. Preus i períodes d’inscripcions

o TMCdC Trail Menorca Camí de Cavalls CdC – 185KM

De l’ 1 de desembre del 2022 fins a 600 places totals: 163 euros

A partir de les 601 a les 1800 places totals, o fins el 28 de febrer: 178 euros

A partir de les 1800 places totals o a partir de l’ 1 de març de 2023: 193 euros

A partir de l’ 1 de abril de 2023 s’aplicarà un plus de 15 € en el preu final amb motiu de inscripció fora de termini a qualsevol plaça que estigui disponible.

o TMCdC Trail Menorca Camí de Cavalls CdC- Relay – 185KM

De l’ 1 de desembre del 2022 fins a 600 places totals: 218 euros

A partir de les 601 a les 1800 places totals, o fins el 28 de febrer: 243 euros

A partir de les 1800 places totals o a partir de l’ 1 de març de 2023: 268 euros

A partir de l’ 1 de abril de 2023 s’aplicarà un plus de 15 € en el preu final amb motiu de inscripció fora de termini a qualsevol plaça que estigui disponible.

o TMCN Trail Menorca Costa Nord – 100KM

De l’ 1 de desembre del 2022 fins a 600 places totals: 113 euros

A partir de les 601 a les 1800 places totals, o fins el 28 de febrer: 123 euros

A partir de les 1800 places totals o a partir de l’ 1 de març de 2023: 133 euros

A partir de l’ 1 de abril de 2023 s’aplicarà un plus de 15 € en el preu final amb motiu de inscripció fora de termini a qualsevol plaça que estigui disponible.

o TMCS Trail Menorca Costa Sud – 85KM

De l’ 1 de desembre del 2022 fins a 600 places totals: 103 euros

A partir de les 601 a les 1800 places totals, o fins el 28 de febrer: 113 euros

A partir de les 1800 places totals o a partir de l’ 1 de març de 2023: 123 euros

A partir de l’ 1 de abril de 2023 s’aplicarà un plus de 15 € en el preu final amb motiu de inscripció fora de termini a qualsevol plaça que estigui disponible.

o PTCN Petit Trail Costa Nord- 58KM

De l’ 1 de desembre del 2022 fins 600 places totals: 68 euros

A partir de les 601 a les 1800 places totals, o fins el 28 de febrer: 78 euros

A partir de les 1800 places totals o a partir de l’ 1 de març de 2023: 88 euros

A partir de l’ 1 de abril de 2023 s’aplicarà un plus de 15 € en el preu final amb motiu de inscripció fora de termini a qualsevol plaça que estigui disponible.

o PTCS Petit Trail Costa Sud – 44KM

De l’ 1 de desembre del 2022 fins 600 places totals: 63 euros

A partir de les 601 a les 1800 places totals, o fins el 28 de febrer: 73 euros

A partir de les 1800 places totals o a partir de l’ 1 de març de 2023: 83 euros

A partir de l’ 1 de abril de 2023 s’aplicarà un plus de 15 € en el preu final amb motiu de inscripció fora de termini a qualsevol plaça que estigui disponible.

o STCN Short Trail Costa Nord – 27KM

De l’ 1 de desembre del 2022 fins 600 places totals: 48 euros

A partir de les 601 a les 1800 places totals, o fins el 28 de febrer: 58 euros

A partir de les 1800 places totals o a partir de l’ 1 de març de 2023: 68 euros

A partir de l’ 1 de abril de 2023 s’aplicarà un plus de 15 € en el preu final amb motiu de inscripció fora de termini a qualsevol plaça que estigui disponible.


Article 7.2. Què inclou el preu

Dret de participació

Revista de la prova en format digital

Briefing digital

Bossa de corredor amb productes locals

Servei de foto i vídeo en carrera (zona meta)

Seguiment online amb la APP Elitechip


Descàrrega totalment gratuïta a:

APPLE STORE:  (enllaç de descàrrega)  GOOGLE PLAY:  (enllaç de descàrrega)

Serveis de meta. Pantalla gegant, foto finisher, foto Photocall…

Servei metge

Avituallament als punts habilitats


Article 7.3. Què no inclou el preu

· Si el participant no està federat haurà de contractar una assegurança metge obligatòria per un dia de 8 euros per les curses de 185KM, 100KM o 85KM, i de 5 euros per 58KM, 45KM i 27KM.

·La prova serà cronometrada amb el sistema Championchip / MyLaps, per qual cosa si no es posseeix el xip groc s’haurà d’adquirir un xip blanc reutilitzable amb un cost de 3 euros. Quan s’acabi la prova s’haurà de tornar a les carpes taronges d’Elitechip.

·Trasllat d’autobús per anar des de la línia de meta fins a la línia de sortida abans que comenci la prova, 6 euros. Pots consultar els horaris per cada prova AQUÍ


Article 7.4. Com procedir a la preinscripció preferencial

Per motius diversos, tots els participants que teniu una plaça a l’edició de 2023, simplement heu de tornar a formalitzar la inscripció online, bàsicament per actualitzar les dades a la nova futura cursa. Hi ha participants que hauran renovat o no les llicències federatives i, per això, hem cregut necessari aquesta nova inscripció per actualitzar les dades.

El sistema de inscripció preferencial serà mitjançant un codi. Per evitar confusions, aquest codi serà el DNI de cada participant. Tots sabem que és un codi únic i personal (per participants estrangers es facilitarà un codi específic, ja que hi ha països que no tenen DNI).

Aquest codi preferència serà vàlid del 28 de novembre de 2022 a l’1 de març de 2023, una vegada s’entri a la web per formalitzar la inscripció, al pas de «bonificació», el mateix codi tindrà el valor de l’import abonat al seu dia.

En el cas que l’import de la inscripció de 2021-2022 no sigui suficient, les inscripcions segueixen obertes al públic en general i no es podrà garantir la reserva de plaça. En aquests casos, es podrà traspassar al 2024 o triar les sortides o proves disponibles en aquells moments.

Article 8. Categories

–  Trail Menorca Camí de Cavalls (TMCdC) 185 km

Absolut (masculí i femení)

Sub-23 (masculí i femení)

Sènior (masculí i femení)

Veterans 40 (masculí i femení)

Veterans 50 (masculí i femení)

–  Trail Menorca Camí de Cavalls Relay (TMCdC) 185 km

Masculí

Femení

Mixta (Al menys dos participants en categoria femenina)

En equips de 2 participants hi ha d’haver un membre de cada sexe

En equips de 3 participants, per optar a la classificació, ha de contar amb 2 participants en categoria femenina.

– Trail Menorca Costa Nord (TMCN) 100 km, Trail Menorca Costa Sud (TMCS) 85 km i Petit Trail Costa Nord (PTCN) 58 km

Absolut (masculí i femení)

Sub-23 (masculí i femení)

Sènior (masculí i femení)

Veterans 40 (masculí i femení)

Veterans 50 (masculí i femení)


– Trail Costa Sud (PTCS) 44 km i Short Trail Costa Nord (STCN) 27 km

 Absolut (masculí i femení)

IMPORTANT: els preus no són acumulatius.

Article 9. Premis en metàl·lic

L’organització juntament amb els patrocinadors compta amb un important desemborsament en premis en metàl·lic per als tres primers classificats de la Trail Menorca Camí de Cavalls (TMCdC) – 185 quilòmetres, en l’edició de 2023 s’afegeixen premis en metàl·lic a altres distàncies per a motivar la competició a un bon nivell. Tant masculí com femení. Els premis són:

o TMCdC Trail Menorca Camí de Cavalls CdC – 185KM

• 1r Classificat/a Gran Premi 1.000 euros

• 2n Classificat/a Gran Premi 500 euros

• 3er Classificat/a Gran Premi 300 euros

• 4t Classificat/a Gran Premi 200 euros

• 5è Classificat/a Gran Premi 100 euros

o TMCN Trail Menorca Costa Nord – 100 KM

• 1r Classificat/a Premi 700 euros

• 2n Classificat/a Premi 400 euros

• 3er Classificat/a Premi 200 euros

o TMCS Trail Menorca Costa Sud – 85 KM

• 1r Classificat/a Premi 500 euros

• 2n Classificat/a Premi 300 euros

• 3er Classificat/a Premi 150 euros

Article 10. Reclamacions i sancions Qualsevol participant podrà presentar una reclamació i podrà fer-ho per escrit i lliurant 100 euros de fiança perquè la reclamació sigui admesa a tràmit i que li seran retornats sempre que la reclamació resulti al seu favor. Si algun participant vol denunciar a un altre corredor per haver fet algun tipus de trampa com per exemple retallar el camí haurà d’aportar com a proves alguna fotografia o vídeo on s’identifiqui al corredor, el número de dorsal i el lloc en el qual es troba. En cas de dubtes, el corredor afectat haurà de presentar el track que haurà recorregut demostrant que és el propietari i l’autor.

– Article 10.1 Sancions.

S’estableix una sèrie de sancions per temps de carrera, que s’aplicaran amb el següent barem:

1 sanció: 15 minuts de penalització.

2 sanció: 30 minuts de penalització.

3 sanció: 45 minuts de penalització.

4 sanció: desqualificació de la prova i la impossibilitat de tornar a participar en la prova en un període de 2 anys. Les diferents sancions que podran ser susceptibles de penalització seran les següents: INFRACCIÓ

Qualsevol persona que utilitzi un dorsal del qual no és propietari i no estigui vinculat amb el seu número de DNI, serà desqualificat de manera automàtica i no podrà participar en la següent edició de Trail Menorca Camí de Cavalls.

1.- Fer qualsevol tipus de trampa.

2.- No atendre un corredor en problemes.

3.- Conducta antiesportiva cap als altres corredors o a l’organització.

4.- Desobeir als comissaris, responsables d’avituallament, metges o infermers.

5.- No portar el material obligatori no vital durant la carrera.

6.- Rebre ajuda externa fora dels punts permesos.

7.- Sortir del traçat per a escurçar distàncies.

8.- Tirar qualsevol tipus d’escombraries, trobar restes amb el número de dorsal o no portar el número de dorsal apuntat en els embolcalls.

9.- Cridar o emetre sons o sorolls forts en les zones senyalitzades com a fràgils.

10.- Emetre, dins dels espais Xarxa Natura 2000, llum superior a 50 lúmens o d’abast major a 50m.

Les infraccions 7 i 8 (Sortir del traçat i tirar escombraries) si es fan dins dels espais protegits, tindran el doble de penalització.

Article 11. Material obligatori Tots els corredors de la Trail Menorca Camí de Cavalls hauran de portar un material obligatori vital que podrà complementar-se amb material recomanat per l’organització. Abans de cada sortida i en alguns punts d’avituallament, els jutges faran un control de seguretat a alguns atletes de manera aleatòria per a comprovar que porten tot el material. En cas contrari no podran prendre la sortida o bé no podran seguir en carrera i seran desqualificats.

– TMCdC Trail Menorca Camí de Cavalls – 185KM i TMCN Trail Menorca Costa Nord – 100KM

• Sistema d’hidratació tipus camelback o ronyonera amb capacitat mínima d’un litre.

• Llum frontal blanca i llum vermella posterior.

En les zones de Xarxa Natura no es podrà emprar frontal de més de 50 lúmens o que arribi més enllà dels 50 metres. Aquestes zones estaran degudament marcades amb senyals de l’organització.

• Jaqueta impermeable amb membrana transpirable (Goretex o similars)

• Document Nacional d’Identitat o passaport o fitxa federativa.

• Manta tèrmica.

• Telèfon mòbil amb bateria i saldo amb el número de l’organització gravat.

• Xiulet.

• El número de dorsal escrit en tots els envasos de gels, barretes…

• Got o recipient per a beure en els avituallaments (no se serviran gots en avituallaments a fi de reduir els residus).

• Dorsal i xip.

• Assegurança obligatòria.

– TMCdC Trail Menorca Camí de Cavalls – 185KM Equips relleus

• Sistema d’hidratació mínim d’1 litre de capacitat.

• Paravents o impermeable.

• Document Nacional d’Identitat, passaport o fitxa federativa.

• Manta tèrmica.

• Telèfon mòbil amb bateria i saldo amb el número de l’organització gravat.

• Xiulet.

• El número de dorsal escrit en tots els envasos de gels, barretes…

• Got o recipient per a beure en els avituallaments (no se serviran gots en avituallaments a fi de reduir els residus).

• Dorsal i xip.

• Assegurança obligatòria.

– TMCS Trail Menorca Costa Sud – 85KM

• Sistema d’hidratació tipus camelback o ronyonera amb capacitat mínima d’un litre.

• Llum frontal blanca i llum vermella posterior.

En les zones de Xarxa Natura no es podrà emprar frontal de més de 50 lúmens o que arribin més enllà dels 50 metres. Aquestes zones estaran degudament marcades amb senyals de l’organització. (només serà necessari en la sortida, i els més endarrerits que passin el darrer avituallament després de les 21.00 h).

• Document Nacional d’Identitat o passaport o fitxa federativa. • Manta tèrmica.

• Telèfon mòbil amb bateria i saldo amb el número de l’organització gravat.

• Xiulet.

• El número de dorsal escrit en tots els envasos de gels, barretes…

• Got o recipient per a beure en els avituallaments (no se serviran gots en avituallaments a fi de reduir els residus).

• Dorsal i xip.

• Assegurança obligatòria.

– Petit Trail Costa Nord 

– 58KM Petit Trail Costa Sud 

– 44KM i STCN Short Trail Costa Nord 27 km

• Sistema d’hidratació tipus camelback o ronyonera amb capacitat mínima de 0,5 litres.

• Document Nacional d’Identitat o passaport o fitxa federativa.

• Manta tèrmica.

• Telèfon mòbil amb bateria i saldo amb el número de l’organització gravat.

• Xiulet.

• El número de dorsal escrit en tots els envasos de gels, barretes.

• Got o recipient per a beure en els avituallaments (no se serviran gots en avituallaments a fi de reduir els residus).

• Dorsal i xip.

• Assegurança obligatòria.

Aquestes proves són en format diürn. No està previst que sigui necessari l’ús de frontal, encara que en l’últim avituallament abans de Meta, no es permetrà seguir a cap atleta sense llum frontal una vegada s’hagi posat el sol (21.00 h).

– Material recomanat per l’organització (Sempre que no s’especifiqui que sigui obligatori per causes adverses com la meteorologia):

• Reserva d’aliment.

• Paravents o impermeable.

• Jaqueta impermeable amb membrana transpirable (Goretex o similars). En els 185KM i 100KM és OBLIGATORI.

• Crema solar.

• Esparadrap.

• Embenatge.

• Vaselina.

• Diners.

• Mocadors.

• Calçat de muntanya.

• Roba tècnica.

• Gorra/o.

• Bastons (sempre amb punta de goma).

• Rellotge o pulsòmetre.

– Material extra o de dubtós ús: moltes vegades l’organització rep consultes per a l’ús d’auriculars per a música o ràdio, en aquest cas la seva utilització no està prohibida, però si restringit el seu ús a un sol auricular, a causa de mesures de seguretat. Els participants no poden ser estranys o sords davant situacions com un crit d’auxili d’un altre participant, o simplement que un corredor més ràpid et sol·liciti pas, i no l’atenguis perquè no pots escoltar-lo.

Article 12. Abandons i retirats Per al correcte control dels corredors que estan en carrera i amb això la seva seguretat, tot aquell que vulgui retirar-se l’haurà de fer en un punt d’avituallament. Allà, a més, trobarà servei d’autobús gratuït amb trasllat fins a meta exclusivament per a corredors. En cas de no poder abandonar en un punt d’avituallament, a causa d’alguna urgència mèdica o similar el corredor haurà de notificar el seu abandó a l’organització a través dels telèfons que figuren en el revers del dorsal. Si la seva retirada fora dels punts d’avituallament no es pot justificar com a excepcional, l’organització es guarda el dret d’admissió d’aquest participant per a futures edicions. En qualsevol cas, el participant haurà de signar un document que acrediti que ha decidit retirar-se.

Article 13. Ajuda externa La Trail Menorca Camí de Cavalls en qualsevol de les seves distàncies se celebra amb caràcter de semi autosuficiència pel que cada corredor ha de ser conscient de quina quantitat d’aigua i de menjar necessita per a arribar d’un punt d’avituallament a un altre.

Només es podrà rebre ajuda externa en els avituallaments oficials de la prova.

IMPORTANT: Els corredors de la Trail Menorca Camí de Cavalls de 185KM podran lliurar en la sortida la ‘bossa de vida’ que es trobaran en l’avituallament de Platges de Fornells (km 50 aprox), Avituallament des Castell (km 100 aprox) i finalment l’avituallament de Sant Tomas (km 150 aprox). Després se’ls hi tornarà a la meta.

En el cas dels participants de la Trail Menorca Costa Nord – 100 km, el punt d’ajuda externa és Platges de Fornells (quilòmetre 50) mentre que per als de la Trail Menorca Costa Sud – 85 km, el punt d’ajuda externa és Cala Sant Tomàs (quilòmetre 44). En els Petits Trail i Short Trail no està permesa cap mena d’ajuda externa.

Tampoc està permès en cap de les proves córrer acompanyats de persones alienes a la competició a manera de llebres tant a peu com amb bicicleta. L’única excepció és rebre ajuda en cas d’una condició mèdica d’emergència.

Article 14. Avituallaments

Per al correcte desenvolupament de la prova l’organització de la Trail Menorca Camí de Cavalls instal·larà diferents punts d’avituallament per a cadascuna de les distàncies que conformen l’esdeveniment.

• Trail Menorca Camí de Cavalls CdC – 185 km: 14 avituallaments + meta.

• Trail Menorca Costa Nord TMCN – 100 km: 8 avituallaments + meta.

• Trail Menorca Costa Sud TMCS – 85 km: 6 avituallaments + meta.

• Petit Trail Costa Nord – 58 km: 3 avituallaments + meta.

• Petit Trail Costa Sud – 44 km: 3 avituallaments + meta.

• Short Trail Costa Nord 27 km: 2 avituallaments + meta.

– Article 14.1. Tipus d’avituallaments.

Hi haurà tres tipus d’avituallament al llarg de la prova:

• Líquid: Trobareu aigua, refrescos i begudes isotòniques.

• Sòlid: A més de líquids trobareu fruita, fruita seca, llaminadures, dolços, pa i embotits, entre altres aliments.

• Complet: A més del que trobareu en el sòlid hi haurà menjar calent com a pasta amb salsa, patata bullida, brou, pollastre, entre altres aliments. La informació completa del que hi haurà a cada avituallament estarà a la pàgina web www.trailmenorca.es i en la revista de la prova.

– Article 14.2 Menjar sense gluten o intoleràncies L’organització compta amb aliments sense gluten o per a intoleràncies per a aquells que així ho precisin. Majoritàriament es troben en els punts d’avituallaments complets amb plats. Per a qualsevol tipus de problema amb el menjar o en cas de necessitar aliments sense gluten s’ha de notificar amb un mail a contacto@elitechip.net.

Article 15. Drets d’imatge L’organització podrà utilitzar imatges, vídeos i so dels participants durant la prova, incloent-hi moments previs i posteriors, des de la recollida de dorsals, lliurament de premis i trasllat dels participants. Amb l’acceptació d’aquest reglament, implícita en la participació, es permet a l’organització emprar les imatges sense límit de temps. La finalitat d’aquestes imatges és l’ús en els diferents suports que es publiquen, com el vídeo d’arribada a Meta, les fotos o àlbums publicats en la web www.trailmenorca.es i www.elitechip.net així com totes les imatges que es publiquin, i mostrin en els diferents mitjans i xarxes socials de la Trail Menorca Camí de Cavalls.

Article 16. Cancel·lacions i modificacions de la inscripció Només s’admetran cancel·lacions a la prova als participants inscrits que ho comuniquin abans de l’1 d’abril de 2023 al mail info@trailmenorca.com. La devolució de l’import serà del 75% de l’import pagat per la inscripció. A partir d’aquest moment ja no hi haurà devolucions econòmiques. En cas que la prova hagi de suspendre’s, cancel·lar-se o no pugui celebrar-se a causa de factors externs inherents a l’organització, com per exemple alerta taronja o vermella per motius meteorològics, motius sanitaris, pandèmies, denegacions d’autoritzacions, o que els serveis d’emergència no puguin cobrir la prova per altres emergències greus, com un incendi, un enfonsament. Que el traçat del Camí de Cavalls no pugui utilitzar-se a causa d’un incendi forestal, és a dir intransitable a causa de la caiguda d’arbres, riuades o motius meteorològics o qualsevol altra incidència que l’organització no sigui responsable directament, l’organització es guarda el dret de poder modificar recorreguts, anul·lar trams, o simplement cancel·lar la prova, sense dret a cap indemnització, o devolució dels imports d’inscripció per part de l’organització cap als inscrits, no obstant això, l’organització intentarà oferir les millors alternatives en casos extrems i molt poc probables com els exposats.

Art 16.1 Cessió de dorsal, Es permetran cessions de dorsals fins al dia 1 de maig de 2023. El cost de les cessions serà de 15 €, independentment de si hi ha canvi de distància. – En el cas que el nou participant desitgi participar en una distància superior, a part del cost de cessió de dorsal haurà d’abonar la diferència de preu de la distància. – En el cas que el nou participant desitgi participar en una distància menor, haurà d’abonar el cost de cessió de dorsal, i només es retornarà la diferència dels imports en sol·licituds entrades abans del dia 1 d’abril de 2023.

Art 16.2 Canvis de distància. Es permetran canvis de distància a totes les proves fins al dia 1 de maig de 2023, el cost de la gestió serà de 10 €. – En el cas que el participant desitgi participar en una distància superior, a part del cost de les despeses de gestió del canvi de distància haurà d’abonar la diferència de preu de la distància. – En el cas que el participant desitgi participar en una distància menor, haurà d’abonar el cost de despeses de gestió, i només es retornarà la diferència dels imports en sol·licituds entrades abans del dia 1 d’abril de 2023.

Article 17. Normes MEDIAMBIENTALS La participació en qualsevol de les carreres de la Trail Menorca Camí de Cavalls implica el coneixement i l’acceptació d’aquestes normes de caràcter especial envers el medi ambient:

– Una part de la prova es desenvolupa a l’interior d’espais protegits que alberguen una flora i una fauna sensible i vulnerable i en la qual els participants han d’actuar amb cura i responsabilitat.

– L’ús de bastons està permès únicament amb puntes de goma o els corresponents taps de goma.

– Aquests espais estaran degudament identificats amb un cartell: Zona Natural Fràgil. I són: • Sistema dunar de Cavalleria i Cala Mica.

• Sistema dunar de Binimel·là i Cala Pregondó.

• Sistema dunar de Cala Pilar.

• Zona boscosa compresa entre el macar de Alforinet i Cala Ses Fontanelles.

• Tram comprès entre Ses Ancolles i l’aeròdrom de Son Angladó (Cala Morell).

– En aquestes zones NO ES POT:

• Utilitzar cap mena d’element sonor que pugui produir sorolls estridents.

• Sortir del traçat marcat.

• Cridar o emetre sons o sorolls forts.

• Tirar envasos, embolcalls i qualsevol tipus d’escombraries o resta, ni en aquestes zones ni en cap altra de la carrera. Hi haurà recipients especials en cada avituallament. Cada participant haurà de senyalitzar els seus gels, barretes amb el número del dorsal. Si es troba un embolcall, el corredor podrà ser sancionat.

Article 18. Normes Jurídiques Tot el que es disposa en aquest reglament s’aplicarà en primera instància de manera directa. Sent inapel·lable el criteri dels organitzadors segons resa l’article 3 d’aquest reglament. En cas de discrepància, i una vegada presentada reclamació segons l’article 10 d’aquest reglament, es procedirà a resolució per part del director de carrera, organització i jutges federatius en un termini màxim de 24 hores. En última instància es regiran pels jutges i tribunals de la comunitat autònoma dels Illes Balears.


Share this...
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter